30 Stappen om samples gereed te maken voor LC-MS analyse
- Snij de gel in kleine stukjes (n.b. presteren onder schone omstandigheden in de kast met laminaire stroming of weefselkweekkap)
- Was de gel blokjes met 250µl MilliQ.
- Na het verwijderen van het MilliQ, voeg je 100% ACN toe om de gel stukjes te bedekken.
- Vortex (check of de gel stukjes zijn gezonken).
- Verwijder de ACN.
- Voeg 100µl verse DTT toe om de proteïne/eiwit te reduceren (oplossing moet de gel stukjes bedekken).
- Laat het schudden voor ongeveer 1 uur op 60 graden.
- Verwijder de DTT en breng de monsters naar kamer temperatuur.
- Voeg 100% ACN om de gel stukjes te bedekken.
- Vortex (check of de gel stukjes zijn gezonken).
- Verwijder de ACN.
- Voeg 100µl verse IAA.
- Laat de gel stukjes op kamer temperatuur in het donker voor 20-30 minuten.
- Verwijder de IAA en voeg 100µl van 100% ACN toe om de gel stukjes te bedekken.
- Vortex (check of de gel stukjes zijn gezonken).
- Verwijder de ACN.
- Voeg 100µl toe (genoeg om de gel stukjes te bedekken) AmBic.
- Vortex; verwijder AmBic wanneer de gel stukjes zijn gezwollen (dit kan 15 minuten duren).
- Voeg 100µl van 100% ACN om de gel stukjes te bedekken.
- Herhaal stap 15 tot 19.
- Vortex, check of de gel stukjes zijn gezonken en verwijder de ACN.
- Maak een 30keer verdunning van voorraad trypsine in ijs koud AmBic (= 3 ng/µL, trypsine) en voeg 20µL (of meer indien mogelijk) om de gel stukjes te bedekken.
- Laat de monsters op ijs voor circa 90 minuten (minstens 30 minuten).
- Verwijder overtollige trypsine en voeg 20µL (of meer) AmBic om de gel stukjes te bedekken.
- Incubeer 's nachts of voor te minste 4 uur @ 37 graden.
- Breng de eerste supernatant in een nieuw flesje.
- Voeg 100µL 100% ACN of 20uL (of meer, genoeg om de gel stukjes te bedekken) van 10% FA naar de gel stukjes (=extractie).
- Vortex, laat 15 minuten in kamer temperatuur en vortex opnieuw.
- Verwijder de tweede supernatant en voeg het bij de eerste supernatant.
- Droog de supernatant op in de Speedvac/centrifugale verdamper (als ACN was gebruikt voor de extractie).
Je samples zijn nu gereed voor LC-MS analyse.
Benodigde stoffen +
Info eigenschappen
pH: Een schaal die het vermogen waterstof aangeeft in een stof. Voor deze geld hoe lager het pH getal hoe zuurder en hoe hoger het pH getal hoe basischer/meer alkaline.
AmBic/Ammoniumwaterstofcarbonaat(NH₄HCO₃): Wanneer de stof tussen temperaturen bevindt tussen 36 en 60 graden dan komt er een chemische reactie NH₄HCO₃ → NH₃ + H₂O + CO₂. Deze stof wordt ook gebruikt voor blusmiddelen, medicijnen, kleurstoffen, kunststof, keramiek, leerlooierij en katalysatoren.
Dichtheid: 1,586 g / cm3
Kookpunt: 169,8° C
Smeltpunt: 41,9 ° C
ACN/Acetonitrile(C₂H₃N): Dit is een middel die vaak als oplosmiddel wordt gebruikt. Het is een kleurloze vloeistof. ACN is heel droog en kan vloeistoffen onttrekken.
Dichtheid: 0,7 g / cm3
Kookpunt: 82 ° C
Smeltpunt: −45 ° C
DTT/Dithiothreitol(C₄H₁₀O₂S₂): Deze stof is om gethioleerd DNA te reduceren. Zo kan DTT disulfidebindingen van eiwitten afbreken en peptiden allen negetief laten opladen.
Dichtheid: 1,3 g / cm3
Kookpunt: 125-130°C
Smeltpunt: 41-44 ° C
IAA/Iodoacetamide(C₂H₄INO): Deze stof is geelbruin en in ook dodelijk voor mensen. Je kan hiermee het in kaart brengen van peptiden.
Dichtheid: 2,3 g / cm3
Kookpunt: 297,1 ± 23,0 ° C
Smeltpunt: 92-95 ° C
HCI/Waterstofchloride: Deze stof dingen waarmee hij in aanraking komt weg smelten. Deze stof ontstaat ook in de maag door cellen. Het helpt bij het verteren van vetten en eiwitten.
Dichtheid: 0,00149 g / cm3
Kookpunt: -84,9 ° C
Smeltpunt: −114,8 °C
Peptiden: Een bestaat uit een aantal aminozuren. Het kan een bouwsteen vormen voor eiwitten.